Odborné úseky

02.12.2021

Dlouhodobé plánování oprav Konstrukčních prvků panelových domů

Vážení družstevníci a uživatelé bytů, spravovaných našim družstvem. Rád bych vás touto cestou seznámil s jednou ze základních činností technického úseku, od které se odvíjí udržitelnost našich objektů v tzv. „optimální kondici“, tedy ve stavu zaručujícím kvalitu bydlení. Jde o plánování oprav konstrukčních prvků na následující rok a dalších devět let, tedy klouzavé plánování oprav v desetiletém cyklu.

02.12.2021

Regulace otopných soustav – kontrola funkčnosti

Na úvod článku věnovanému důležitosti regulace diferenčních tlaků v našich otopných soustavách se podíváme do historie. Po výstavbě většiny našich objektů byly stoupačky osazeny šikmými ventily DN-32 a tělesa přímými kohouty 1/2´´ respektive 3/8´´ a regulovalo se polohami „zavřeno – otevřeno“.

02.12.2021

Stoupačky kanalizace a odpadů v bytových domech

Za velmi důležitou informaci, kterou bych rád touto formou předal především funkcionářům DS v našich domech, ale i všem uživatelům bytů ve správě družstva je – více méně nepředvídatelný stav odpadů ať už kanalizačních, nebo dešťových.

11.07.2019

Hlášení - Řešení pojistných událostí

Stavební bytové družstvo Chomutov má dlouhodobě uzavřené pojištění svého majetku (společné prostory budov, zásoby, věci movité, apod.) a pojištění škod zaviněných haváriemi (pojištění odpovědnosti).

13.06.2018

Slovo předsedy představenstva SBD

Vážení delegáti, dámy a pánové, jsem nesmírně rád, že i rok 2017 byl pro naše družstvo úspěšný. Dosáhli jsme dobrých výsledků a to zejména díky kvalitně odvedené práci představenstva, funkcionářů DS, zaměstnanců správy, a to vše pod dohledem kontrolní komise.

31.05.2018

GDPR

Zpracování osobních údajů v SBD Chomutov v souvislosti s novou právní úpravou ochrany osobních údajů – nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 2016/679 Obecné nařízení o ochraně osobních údajů.